عمل پروتز سینه چیست ؟
پروتز سینه یک عمل جراحی است که باعث افزایش سایز سینه زنان می شود. این روش جراحی می تواند به شکل دهی و پرکردن سینه ها کمک کند. جراحی پروتز سینه با بیهوشی عمومی انجام می شود، این عمل سرپایی است و در بیشتر موارد نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست.
بسیاری از خانم ها برای رسیدن به شکل و اندازه سینه مورد نظر خود عمل پروتز سینه را انجام می دهند. این جراحی با قرار دادن پروتز در پشت بافت طبیعی سینه زنان انجام می شود. پروتزها کیسه های سینه ای هستند که با ژل سیلیکون یا محلول نمکی پر شدند. آن ها در بالا یا زیر عضله سینه ای بزرگ قرار می گیرند تا ظاهر قفسه سینه را بهبود بخشند.
انواع پروتز سینه :
انواع پروتز سینه به سه دسته سیلیکونی، سالینی و ترکیبی تقسیم می شوند. پروتزهای سیلیکونی از ترکیبات مختلف سیلیکونی ساخته شدند و حالت چسبندگی مانند ژل دارند. پروتزهای سیلیکونی بیشتر از سایر پروتزها به بافت سینه شباهت دارند و به همین دلیل اولین انتخاب برای پروتزها محسوب می شوند. در صورت آسیب دیدن این پروتزها از بین نمی روند و ژل پروتز به فضای اطراف یا سایر لایه های پروتز نفوذ می کند.
پروتز های آب نمکی یا سالینی به شکل کروی و گرد هستند و با آب نمک استریل پر می شوند. این پروتزها دارای یک دیواره سیلیکونی هستند که غیرقابل نفوذ عمل می کند، این پروتزها سخت تر از پروتزهای سیلیکونی هستند و در صورت شکستن صاف و صاف می شوند و مایع داخل آن جذب بدن می شود. این مایع به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد، هیچ آسیبی به بدن وارد نمی کند.
جراحی پروتز سینه چه مراحلی دارد ؟
در جراحی پروتز سینه، برش هایی بسته به نوع و محل پروتز به وجود می آید. بافت سینه از ماهیچه ها و بافت همبند جدا شده و فضایی برای قرار دادن پروتز در محل مناسب ایجاد می شود.
جراحی کاشت سینه با بیهوشی عمومی انجام می شود و بین 60 تا 90 دقیقه طول می کشد. در طول جراحی، برشی در پوست در کنار یا زیر سینه تحت درمان ایجاد می شود. پزشک از قبل در مورد محل برش ها با شما صحبت می کند تا از جای زخم آگاه شوید.
پس از برش، پروتز مورد نظر بین بافت سینه و عضله سینه ای یا پشت عضله سینه قرار می گیرد. هنگامی که پروتزها در جای خود قرار گرفتند، برش ها بخیه شده و با یک پانسمان پوشانده می شوند. می توانید همان روز عمل به خانه بروید، یا امکان دارد لازم باشد یک شب در بیمارستان بمانید.
وقتی به خانه برگشتید، فقط می توانید فعالیت های سبک تری را در هفته اول انجام دهید و به تدریج بیشتر فعالیت های عادی خود را در 4 تا 6 هفته آینده از سر بگیرید. سینه های شما امکان دارد در ابتدا غیر طبیعی به نظر برسند، اما جای نگرانی نیست و در بیشتر موارد موقتی است. سینه های شما در عرض چند ماه طبیعی به نظر می رسند.
کاندیدای مناسب برای پروتز سینه
زنانی که به دلیل سینه های کوچک خود اعتماد به نفس خود را از دست دادند و از پوشیدن برخی لباس ها خجالت می کشند امکان دارد از جراحی پروتز بهره مند شوند. این افراد از نظر بدنی و فیزیکی در شرایط خوبی باشند، از بیماری یا بیماری خاصی رنج نبرند و مهمتر از آن انتظارات منطقی و واقع بینانه از نتیجه جراحی داشته باشند.
افرادی که سینه هایی نامتقارن داشته باشند؛ خانم هایی که تحت عمل جراحی ماستکتومی یا جراحی سینه قرار گرفتند. زیرا امکان دارد برای بازسازی پستان خود عمل پروتز سینه را انجام دهند؛ خانمهایی که سینههایشان رشد کافی ندارد و میخواهند سینههایی بزرگتر و متناسب با اندازه و شکل آنها داشته باشند، باید پروتز سینه را انتخاب کنند.
در بسیاری از موارد، پس از زایمان و شیردهی، اندازه سینه امکان دارد کم شود. زنان ناراضی با چنین شرایطی می توانند با مشورت پزشک متخصص پروتز سینه جراحی پروتز سینه انجام دهند. چنین افرادی اگر مورد صلاح پزشک باشند کاندیدای مناسبی برای جراحی هستند.
عمل پروتز سینه چه مزایایی دارد ؟
اغلب پس از تغییر ناگهانی وزن، بارداری و شیردهی یا به دلیل روند طبیعی پیری، اندازه سینهها کوچک میشود و جاذبه تاثیر خود را میگذارد. جراحی بزرگ کردن سینه با کاشت هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی می تواند برای خانم ها مفید باشد و اعتماد به نفس خانم ها را بیشتر کند و تاثیر زیادی بر عزت نفس او داشته باشد. از مزایای عمل پروتز سینه عبارت است از : پرتر به نظر رسیدن سینه، بیشتر شدن حجم و سایز سینه، بالا رفتن اعتماد به نفس، درست کردن نامتقارن بودن سینه ها نسبت به هم.
سن مناسب برای عمل پروتز سینه :
برای تعیین سن دقیق جراحی کاشت سینه متغیرهای مختلفی وجود دارد. دو شاخص بسیار مهم در این اتفاق رسیدن به بلوغ جسمی و روانی است که جراح باید قبل از انجام این عمل بسیار مهم به آن توجه کند.
اگر سینه به اندازه کافی رشد نکند و عمل پروتز سینه بر روی فرد انجام شود، با رشد و تغییر شکل سینه ها به مرور زمان می تواند در نتیجه عمل تاثیر داشته باشد. گاهی اوقات برش های جراحی می تواند باعث رشد کامل و مناسب سینه شود.
در عمل پروتز سینه چه ناحیه هایی برش داده می شود ؟
در عمل پروتز سینه ناحیه هایی مانند زیر سینه، زیر بازو، در امتداد لبه هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه برش داده می شود. در نهایت برش ها بخیه شده و پانسمان روی سینه ها قرار می گیرد. جراحی پروتز سینه با بیهوشی عمومی انجام می شود و 2 تا 5 ساعت طول می کشد.
مراقبت های قبل از عمل پروتز سینه :
یکی از مهم ترین نکات، پیدا کردن جراح سینه ماهر و مجرب و شرکت در جلسات مشاوره است. در طول این جلسات، پزشک سوابق پزشکی بیمار را بررسی می کند، زیرا برخی شرایط پزشکی می تواند بر نتیجه جراحی و احتمال به وجود آمدن عوارض هنگام و بعد از جراحی تأثیر داشته باشد.
بافت و آناتومی سینه کاملا بررسی شده و اندازه و انواع پروتزها با توجه به قد و عرض شانه در نظر می گیرند. علاوه بر معاینات انجام شده توسط پزشک، از بیمار دعوت می شود تا یک سری توصیه ها و درمان ها را دنبال کند تا دوره نقاهت را به راحتی و سریع پشت سر بگذارد. نکاتی مانند :
-
6 تا 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن آب، مایعات و غذا خودداری کنید.
-
از مصرف داروهای ضد التهاب و غیر استروئیدی مثل آسپرین و داروهای حاوی آسپرین، ژلوفن و نوافن خودداری کنید. این داروها با رقیق کردن خون، خطر خونریزی حین و بعد از جراحی را بیشتر می کند. بیمار باید تمام داروهایی را که مصرف می کند به پزشک اطلاع دهد تا در صورت نیاز داروهای جدید جایگزین شوند.
-
آزمایشات تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید.
-
سعی کنید سیگار نکشید زیرا نیکوتین موجود در سیگار خطر عوارض ناشی از جراحی را بیشتر می کند.
بهبودی بعد از عمل پروتز سینه چگونه است ؟
درد، تورم و کبودی می تواند بلافاصله پس از جراحی کاشت سینه ایجاد شود. همچنین امکان دارد تنگی قفسه سینه اتفاق بیفتد و تنفس امکان دارد محدود شود. این طبیعی است و علائم طی چند هفته آینده بهبود خواهند یافت. بعد از جراحی در بیمارستان یا کلینیک در حالت نیمه نشسته استراحت می کنید. زیرا به شما کمک می کند تا راحت باشید و ورم را کمتر کنید. در صورت نیاز اقامت ارائه می شود.
پس از رفتن به خانه، می توانید از مسکن های بدون نسخه مثل پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید. اگر مشکلات معده، کلیه یا کبد دارید یا داشتید، نباید از ایبوپروفن استفاده کنید. اگر مبتلا به آسم هستید، ایبوپروفن امکان دارد برای شما مناسب نباشد. برای نوع مسکن می توانید با جراح خود مشورت کنید.
عوارض عمل پروتز سینه
عمل پروتز سینه مانند روش های دیگر دارای مزایا و عوارضی است که باید از آن آگاهی داشته باشید. در ادامه به عوارض عمل پروتز سینه می پردازیم :
-
پارگی پروتز
-
تغییرات موقتی یا دائمی در احساس نوک پستان
-
عفونت یا خونریزی بعد از جراحی
-
پروتز چین خورده یا تا می شود.
-
باقی ماندن جای زخم
-
جمع شدن بافت اسکار در اطراف پروتز
بهترین زمان تعویض پروتز سینه چه زمانی است ؟
تعویض پروتز سینه علت های متفاوتی می تواند داشته باشد. پس از جراحی، برخی از زنان امکان دارد از نتیجه عمل خود راضی نباشند یا بخواهند اندازه پروتز خود را تغییر دهند. در برخی افراد امکان دارد به خاطر فشار زیاد، پروتز آن ها جابجا شده یا پاره شده باشد. برخی از زنان ممکن است انقباضات کپسولی داشته باشند که نیاز به تعویض پروتز سینه دارند.
شیردهی بعد از جراحی پروتز سینه :
خطر ورود محتویات پروتز به شیر مادر بسیار کم است. در صورت وارد شدن فشار قوی پروتزها امکان دارد بشکنند، اما در صورت پاره شدن پروتزها، مواد داخلی آن ها باید از غشای سلولی زیادی عبور کنند تا به شیر مادر برسد، اما این محتویات وارد شیر مادر شود خیلی بعید است.
روند شیردهی به محل قرار دادن پروتز سینه بستگی دارد. اگر بعد از کاشت سینه تصمیم به بارداری و شیر دادن دارید، با پزشک خود صحبت کنید. در این شرایط جراحان پروتز سینه را در دیواره عضلانی قفسه سینه قرار می دهند و به همین ترتیب برای خانم ها در روند شیردهی مشکلی ایجاد نمی شود.
هزینه پروتز سینه در زعفرانیه
هزینه پروتز سینه در زعفرانیه تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند نوع ایمپلنت و مواد مورد استفاده، هزینه های بیمارستانی و سطح مهارت و تجربه، تخصص پزشک بوده و بسیار متغیر است. برخی افراد غیر متخصص و سودجو این عمل را با استفاده از پروتزهای بی کیفیت انجام می دهند که می تواند نتایج ناخواسته و گاهی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
بنابراین در انتخاب بهترین دکتر پروتز سینه در زعفرانیه دقت کنید و هرگز هزینه را تنها عامل تعیین کننده در نظر نگیرید، استفاده از ایمپلنت های مورد تایید FDA نکته حائز اهمیت است. برای مشاوره و قیمت تقریبی جراحی می توانید با پزشک گفت و گو کنید.
آیا امکان تخلیه پروتز سینه بعد از جراحی وجود دارد ؟
بله، این امکان وجود دارد، اما سعی کنید که این کار را نکنید. بهتر است در ابتدا و قبل از اقدام برای سوراخ کردن پروتز سینه خوب فکر کنید و با عجله و در پشیمانی تصمیم نگیرید.
چه افرادی نمی توانند پروتز سینه انجام دهند ؟
زنان باردار افرادی هستند که در دوران بارداری نمی توانند این جراحی زیبایی را انجام دهند. از طرفی به خانم هایی که تصمیم به زایمان و شیردهی دارند توصیه می شود که جراحی پروتز سینه را بعد از آخرین دوره بارداری و شیردهی بیندازند.